Gratis Travtips hos Travstugan
Otto Tipsar

Analys till V75 Axevalla

Det är mycket trav i julhelgen. Jag tänkte lämna några idéer till uppesittarkvällen då V75 körs på Axevalla. Sedan en vanlig analys till finalerna på Solvalla annandag jul som brukar vara en höjdpunkt.

Axevalla, uppesittarkväll 23 december

V75-1

Stor favorit blir 8 Southwind Feji (61%). Hon har vunnit 12 av sina 14 starter och givetvis är det kanon. Hon ser lite ”småseg ut” ibland men hon går ändå undan till slut. Här står hon perfekt inne i ett stolopp och allt talar för att vi kan inleda med en spik.

 

V75-2

I den här låga klassen känns det vidöppet. MÅLA PÅ!

 

V75-3

Jag har blivit imponerad av Robert Berghs 4 Coktail Fortuna (45%). Senast satt han långt nere i kön och fick en dålig rygg. När väl Jan Norberg styrde på så gick Cocktail Fortuna som ett skållat troll över upploppet och han var toppfin som tvåa. Motståndet här skrämmer inte och det bör vara en spik.

 

V75-4

Ni måste ha med 8 Bouncing Ball O.O. (5%)! Nu har han fungerat fint ett tag och när han fungerar så har han betydligt högre kapacitet än vad han sprungit in. Med tanke på det så står han väldigt bra inne i loppet. Skulle det bli tempo på loppet så gynnas han väldigt mycket av det långa upploppet. Jeppson vet precis hur han ska köra Bouncing och han ska helst gå i ryggar tills det ska avgöras. Garderingsstreck eller rent av chansspik.

 

V75-5

Glöm inte bort 7 Cikoria Frazer (9%) som står perfekt inne i loppet och som visat toppform.

 

V75-6

Detta loppet borde gå att lösa på fyra hästar. 1 Cantona Mearas (11%), 6 Proserpine (6%), 7 On Track Piraya (17%) och 15 Antonio Trot (31%). ROLLISTA HÄSTEN ÄR 6 Proserpine (6%) som inte är så hårt streckad.

 

V75-7

I sista vill jag ha skräll! JAG TAR ALLA!

 

 

Solvalla V75-finaler, 26 december

Detta tipset görs onsdagkväll och det lär hända en del saker innan denna tävlingsdagen. Håll utkik efter strykningar och andra detaljer som påverkar.

 

V75-1

Här börjar vi med en spik! 3 Geisha Sund (11%). Har helt plötsligt hittat växlar som man inte riktigt har sett tidigare. SENAST var hon trots skor fantastisk som tvåa bakom Västerboonthenews i Gulddivisionen på Åby. Händer inget oförutsett så vinner hon V75-1.

 

V75-2

6 Man of Steel (26%) har ju ett väldigt gott rykte och visade näst senast som det stora stallskriket på V75 på Jägersro att han är riktigt bra. Då gick han med någon form av stängt huvudlag och Stefan tyckte att han blev alldeles för vass. Han vann väldigt lätt från ledningen och imponerade. Senast på Halmstad skulle han få ett lopp i kroppen i ett enklare motstånd. Han gick då med öppet huvudlag men blev ändå lite ivrig bakom bilen och galopperade. det kändes som han blivit lite vastre av att dra iväg med det stängda huvudlaget gången innan. Nu vet Stefan vad som gäller och tar det säkert lite lugnt och då ska det säkert gå bra. Han är motiverad favorit och kan vara en spikförslag. Det finns dock en riks för galopp igen och det måste man ta med sig. Problemet är bara att bakom favoriten så känns det totalt olösligt. En eller alla!

 

V75-3

9 Ready Ribb (23%) gillar den långa distansen och han är motiverad favorit. Jag tycker han står perfekt inne i det här loppet. För er som vill gardera så vill jag varna för 11 Radjah D´Inverne (4%) som i grunden är riktigt kapabel och fick visa det senast på Solvalla som skräll. Bakom de här två tycker jag att ingen direkt sticker ut och nöjer mig med dessa två.

 

V75-4

Jag blev oerhört imponerad av 11 National Prince (19%) senast. Jag har försökt att fälla den här fyraåringen på slutet men han har lurat mig varje gång och nu senast från spår 8 så gjorde han ett kanonlopp. Med tempo blir han svårstoppad. 6 Staro Ivy League (2%) gör topplopp varje gång och är en kul skäll. Det är ett jämnt lopp och det är inte omöjligt att det kommer en skräll.

 

V75-5

2 Cab Hornline (33%) är favorit från ett perfekt utgångsläge. Han har tre raka segrar på V75 med mersmak. Den enda brasklappen är att han nu GÅR MED SKOR. Givetvis samma för alla men ibland blir det ett bakslag för vissa hästar. 7 Angel of Attack (7%) har imponerat och hans startsnabbhet är riktigt vass och Bergh lär testa för spets. Väl där så har han gjort topplopp. Bakom finns det flera skrällar. Se upp med 5 Springover (13%) och 6 Pajas Face (4%) som börjar hitta tillbaka till sitt rätta jag.

 

V75-6

Björn har verkligen lyckats med 1 Zenit Brick (19%)! Innerspåret kan bli en fälla och jag fortsätter att gardera favoriten. 3 Digital Ink (8%) verkar ha hittat stilen hos Bergh och blir bara bättre och bättre och är värd ett streck. 7 Cruzado dela Noche (13%) har ett jobbigt utgångsläge men med lite flyt och rätta ryggar kan han avsluta oerhört vasst.

 

V75-7

Jag gillar verkligen 8 Track Angle (8%). Nu fick han tyvärr sämsta startspåret men för mig är han ändå väldigt tidig. Blir det tempo så blåser han ner det här gänget ändå. 3 Carmine Am (10%) har ett fint utgångsläge och trivs med Jorma Kontio. 4 Demolition Man F. (14%) var ett ”STALLSKRIK” senast på Jägers. Det var första gången med jänkarvagn och han sprang undan och vann på ett mycket imponerade sätt. Kan bli så igen. Loppet är riktigt spännande och som ni vet är det HÄRLIGT att ha alla i sista.

 

Vi har en härlig kväll att se fram emot både med en fin jultradition och med mycket trav.

 

Lycka till och God Jul!

 

Per Ottosson