Gratis Travtips hos Travstugan
Otto Tipsar

Analys till V75 Mantorp 2 juni

När krutröken har lagt sig från Elitloppshelgen så är det dags för Mantorp. Det är bara att ladda om och vi hoppas sätta sjuan som vanligt!

Gå med i Axevallas tillsammansbolag och var med och vinn på V86 och V75! Klicka här!  

V75-1

Ett fyraåringslopp för ston med tre tillägg. Det känns lite svårbenat men favorit är från dubbla tillägg 10 Vanquish Kronos (26%). Hon är ju i kulltoppen men för den skull är det inte säkert att hon tar in 20, 40 meter på sina årskompisar. Jag garderar! 20 m före står 8 Electrical (14%). Hon imponerade stort då hon vann ett försök av Drottningens pokal näst senast. Blir inte lätt för favoriten att fånga in 20 m på henne. På start finns det fina talanger och det kan vara någon som kan sänka rekordtiden rejält och bli farlig. 2 Blanche (10%) är absolut en häst att bevaka. 4 Mrs Lindy (21%) är också under kraftig utveckling. SPETSBUDET 6 Wild Love (7%) är också spännande och verkligen att tas på allvar.

 

V75-2

10 Dom Perignon (28%) spurtade otroligt vasst senast som knappt slagen på V75. Bakspår och kort distans är inget drömsenarium men KÖR ÖRJAN I TID kan det absolut räcka. Det kan dock bli tufft att hinna i kapp BARFOTASPRINGANDE 3 Tiger Marke (25%). Tiger blev en ny häst med barfotabalans och här lär Jepson ha siktet inställt på spets och slut. Han blir inte lätt att hinna i kapp ”hemmaplan”. 1 Prince Tanic (7%) är också en BARFOTAHÄST. Fint läge och absolut en outsider om man garderar.

 

V75-3

Mycket talar för favoriten 4 On Track Piraten (44%). Här känns det som att han får överta ledningen utan strid och väl där brukar han sälja sig dyrt. Det borde vara en sund spik. 7 Anna Mix (41%) är toppenfin! MEN kan hon verkligen besegra On Track Piraten utvändigt? Det känns som en utmaning som är väl tuff.

 

V75-4

LÄGSTA KLASSEN KÄNNS VIDÖPPEN. 3 Breidabliks Cognac (31%) är ändå motiverad favorit. Han har varit stabil i voltstart och som sagt han är bra. 2 Global Undecided (18%) har vunnit hälften av sina 10 lopp. Givetvis en talang men spår 2 i volt känns ändå osäkert och är bara en av flera. 7 Gear Extension (13%) är också under utveckling och ihop med stallkamraten 8 Cargo Door (15%) så utgör de två rejäla motbud mot hästarna där framme. Bortlottade 12 Al´s Sugarstar (4%) är bra men det är nästan omöjligt att vinna från spår 12.

 

V75-5

Här måste jag ta ställning och spikar 3 Olle Rols (25%). Olle är en undantagshäst och har den här gången ett perfekt startspår. Spik!

 

V75-6

4 Lucifer Lane (51%) är en ”sagohäst” som gjort allt rätt. Även lärlingen Johan Nilsson har kört som en demon. Senast kanske han var lite väl optimistisk. Han har möjlighet att leda det här loppet från start till mål. Det finns dock några spännande hästar emot och jag garderar. 6 Calle Crown (10%) har varit med i kulltoppen hela tiden och har absolut kunskap för att vinna. Finske 2 Hotshot Luca (10%) har ett gott rykte och ett perfekt startspår och kusk. 3 Snowstorm Hanover (7%) är en amerikan som är lite svårbedömd. Ändå spännande streck. 1 The Bucketlist F. (2%) har fått tuffa lopp ett tag. När han får smyga med så är han speedig och har ju optimalspåret för det.

 

V75-7

Jag tippar 2 Demolition Man F. (18%) då han har fint läge för att sitta med i främre träffen. Jag hoppas på optimal balans med jänkarvagn och barfota. Bakom haglar det av spännande outsiders. Favoriten 6 Araw Hoss (34%) gjorde comeback nyligen och var fin. Det kanske räcker med ett lopp i kroppen då det rör sig om en riktig kanon i grunden. MEN det är nog läge och satsa på skräll i sista.

 

Mantorp har varit ”min bana” ibland och jag hoppas att det är så imorgon.

Som vanligt – Lycka till!

 

Per Ottosson