Gratis Travtips hos Travstugan
Otto Tipsar

Analys till V75 på Eskilstuna 10 mars

V75 avgörs på Eskilstuna Travet (Sundbyholm). Omgången ser väldigt favoritbetonad ut och min känsla är att det blir en begränsad utdelning. Jag tror på många favoriter och det är inte omöjligt att jag spelar en flerkupong den här veckan. Men trav är trav.

V75-1

1 Globalsatisfaction (51%) gjorde comeback senast på Axevalla efter lång frånvaro. Han gjorde en toppeninsats som tvåa och bör normalt sett vara ännu vassare med loppet i kroppen. Han kan öppna helt ok bakom bilen och även om han blir lurad första biten så tror jag att han hittar ut. Jag tror han vinner!

 

V75-2

V75-2 är ett öppet stolopp med spårtrappa. 15 Hankypanky Frances (17%) är min första häst. Hon är en tuffing och nu blir det barfotakörning. Då blir hon tuff att stå emot. 7 Maintainability (13%) skulle vara MYCKET INTRESSANT om hon går BARFOTA RUNTOM. Jag vill varna för tre skrällar. 11 Helena Klipp (5%) har varit förbättrad på slutet och med lite flyt kan hon absolut dyka upp i striden. 8 Going Popp (9%) har verkligen hittat nya växlar hos Johan Untersteiner. 10 Zarah Zolide (3%) har imponerat och trots en orutinerad kusk så kan hon vara värd en gardering.

 

V75-3

HÄR VINNER FAVORITEN! Allt talar för 5 Zenit Brick (79%) och det är inte så mycket att diskutera om.

 

V75-4

Jag tror att det finns en vinnare här med. Nämligen 11 Staro Ivy League (20%). Han har verkligen formen på topp och den långa distansen känns bara som ett plus. Han är klar första häst. 3 Tyson Dimanche (21%) är en fin häst som troligen kommer att köras i ledningen. Jag tror han får svårt att stå emot min vinnare i loppet men visst kan han rinna undan. 6 Antonio America (7%) står lite tufft inne i loppet men är en rejäl travare som tål att gör en del själv. GIVEN VID GARDERING.

 

V75-5

Nu verkar Reijos hästar vara på gång! 2 Lightningsky (18%) gjorde ett TOPPLOPP senast. Den insatsen var femstjärnig och borde räcka väldigt lång här i klass II. Jag tror han vinner oavsett position. Han blir en spik för mig. Givetvis kan det hända saker i lägsta klassen och man kan chansa på att det händer något så det kan bli superskräll.

 

V75-6

EN ELLER ALLA. 5 Olle Rols (54%) har utvecklats till en topphäst. Normalt sett vinner han detta loppet enkelt. Brasklappen är givetvis spår 5 i voltstart. Han har dock skött sig fint i volten och senast han var med i voltstart så tog han spets från spår 2. Jag tror Ingves fixar det här och han och Olle Rols är en trolig vinnare. Tror ni det strular från spår 5 så är det bara att helgardera eftersom det finns flera bra spikar.

 

V75-7

Hur ska någon kunna stå emot 4 Sir Q.C. (36%)? Han har hittat helt rätt nu och han kan öppna riktigt bra bakom startbilen. Jag ser ingen som vill svara ut favoriten och det innebär att han också har toppchans. Absolut ett spikförslag.

 

Detta blev en riktigt tråkig analys. Normalt sett brukar jag göra allt för att fälla favoriterna men denna vecka höjer de sig mer än vanligt. Jag tror på favoritkavalkad.

 

Per Ottosson