Gratis Travtips hos Travstugan
Otto Tipsar

Analys till V75 Solvalla 26 maj ELITLOPPSHELG

NU ÄR DET NÄRA! Helgen som vi alla väntar på drar igång idag (fredag) och sedan haglar det av intressanta lopp. Här är mina idéer till lördagens V75 på nationalarenan!

Gå med i Axevallas tillsammansbolag och var med och vinn på V86 och V75! Klicka här!  

V75-1

1 Disco Volante (70%) är jättefavorit. Kapacitetmässigt så är det ingen tvekan om att han är bästa hästen. MEN innerspåret är ändå en brasklapp då han kan vara lite svår att ladda med första biten. Det finns hästar utifrån som kan öppna snabbt och då kan han i värsta fall galoppera. Det finns också en liten risk att han hamnar invändigt och jag är inne på ATT GARDERA. 2 Ragazzo da Sopra (6%) har ju gjort två kanoninsatser med barfota runtom. Björn Goop är SLIPAD och lär göra allt vad han kan för att inte släppa ut favoriten. 4 Explosive Merlot (7%) vann trots ett tufft upplägg senast. Är given om garderar favoriten. 6 Magic Gwin (5%) är bara streckad på 5% nu! 8 Erik Sting (2%) har visat en längre tid att han verkligen hävdar sig på V75. Spåret är givetvis en stor nackdel men att han bara ska vara streckad PÅ 2% ÄR JU VÄLDIGT LOCKANDE. ÄVEN 12 SOBEL CONWAY (0%) är helt bortglömd och med tanke på sin kapacitet så är även han streckvärd.

 

V75-2

Jag tror att 4 Digital Perforera (35%) är en SPIK! Han har varit ute mot stentuffa kullkompisar och visat sig räcka till riktigt bra bland de bästa fyraåringarna. Han fick ett fint utgångsläge och jag tror bara att han är tuffast.

 

V75-3

Här tror jag att det finns ytterligare en spik. 2 Ultra Bright (25%) har bra chans att nå ledningen. Där säljer hon sig dyrt och hon kommer att springa en riktigt bra tid på kort distans och jag tror helt enkelt att hon har toppchans. Skulle jag gardera så är AXEVALLAHÄSTEN 1 Firewire bara streckad på 1%?! Hon har ju fått det optimala läget och kommer att sitta i rygg på Ultra Bright. Det behöver inte slå ner en blixt på Solvalla för att hon skulle kunna spurta ner alla från rygg på ledaren. MEN normalt sett så vinner Ultra Bright.

 

V75-4

DETTA LOPPET ÄR JOBBIGT! Skulle 5 Rose Mary (23%) gå iväg utan problem och få en bra löpning så är hon absolut första hästen. MEN SPÅR 5 I VOLTSTART är inte kul och jag vågar inte gå på Andrés häst. 7 Quite Nice (13%) har visat sig fungera väldigt bra i den här typen av stolopp. Kanske kan hon köra till sig ledningen här och då är mycket vunnet. 2 Rim Perfect (13%) lever på sin styrka. Hon har tuffheten för att vinna detta lopp. Jag tror det blir tufft för tilläggshästarna att plocka ner de som står där framme. Jag plockar nog också med 6 Ava (2%) som verkar vara under kraftig utveckling.

 

V75-5

1 Michelangelo Ås (27%) fick ett bra utgångsläge då han kan öppna snabbt. Han kan bli svår att rå på och han har nog favoritskapet. 7 Cocktail Fortuna (27%) har ju verkligen hittat stilen hos Robert Bergh och han är helt enkelt RIKTIGT BRA. Förutsättningarna denna gången är dock svårare och det känns att man måste gå emot. 2 Springover (17%) har gjort topplopp i Silverdivisionen en längre tid. HAN ÄR VÄRD EN SEGER och det kan komma här. Skrällar att tänka på är: 4 Trinity Lux (10%), 12 Globalsatisfaction (5%) och 3 Mellby Collector (1%).

 

V75-6

Min första häst är 5 Floris Baldwin (14%). Han har varit toppfin i sina Sverigestarter. Vi har också två hästar som imponerade på Vermo senast. 11 Volnik du Kras (16%) som fick ett stentufft lopp senast och vinnaren av loppet 3 Atupem (12%). 2 Urgent Call (10%) var toppfin senast då han gick barfota runtom och kan vara ledaren i loppet. 1 Sir Q.C. (18%) kan inte hålla ledningen här men lyckas Ulf Ohlsson hitta rätt väg så VET VI ALLA att han har tuffheten att vinna ett sådant här lopp.

 

V75-7

Bästa hästen är givetvis 13 Carat Williams (23%). Detta är en fransk tanks som är stentuff. MEN hur fungerar han på en svensk 1000 meters bana och voltstart? Jag vågar inte lita på att det fungerar fullt ut. På start är 2 Tesio (15%) den hetaste vinstkandidaten. Han har fått ut sin kapacitet hos Robert Bergh som är PROFFS på Love You-hästar. Det som oroar mig lite är att han har startat ganska tätt på slutet. Han skulle också kunna gå framåt ytterligare och det snackas om BARFOTA RUNTOM. DET KAN BLI AXEVALLASEGER! 11 Handsome Brad (15%) visade senast att han är en riktig kanon och han kan vinna även Harpers. För att täcka loppet måste givetvis 12 Call Me Keeper (22%), 10 Ready Ribb (6%) och 3 Platon Face (9%) streckas.

 

Förväntningarna är enormt stora så här på torsdagkväll. Jag vill bara önska er en trevlig travhelg och att ni har lite flyt på ”liret”.

 

Per Ottosson