Gratis Travtips hos Travstugan
Otto Tipsar

Analys till V75 Solvalla 7 april

Det är alltid kul med V75-finaler på Solvalla. Det brukar bli rejäl körning just finaldagarna och trots att det finns flera starka favoriter så kanske det kan bli en fin jackpotpeng i utdelning. Här är mina torsdagsidéer.

V75-1
Det här är ett stolopp för högsta klassen. DET KÄNNS SVÅRT! 1 Indoor Voices (21%) är favorit och hon är härdad i ganska tuffa gäng. Hon behöver dock ett bra lopp för att vinna och jag har svårt att bedöma var hon hamnar i loppet. Jag garderar. 4 Unique Juni (12%) har visat toppform och spurtade fint senast som tvåa. 5 Galactica (6%) är ju en ”sagohäst” som man gillar men hon är ju väldig svårbedömd i årsdebuten. Jag låser helt enkelt loppet med hästarna 1-6.V75-2
Klar tipsetta för mig är 3 Keycard (20%). Hon var helt ENORM senast då hon bara drog undan i ledningen och var helt överlägsen. Hon kan vara ett tänkbart spikbud. Jag vill dock VARNA KRAFTIGT för 7 Guinea Boko (4%) som är van vid betydligt tuffare motståndare än det här. Lyckas kusken hitta ett bra slagläge så kan hon bli väldigt tuff att stå emot.

V75-3
1 Zenit Brick (34%) har radat upp fina insatser i Gulddivisionen så här långt i år. Dock har han fått stryk två gånger i rad men ändå gjort fina insatser. Han är ju givetvis en av de som kan vinna men INNERSPÅRET ÄR EN FÄLLA. Stallkamraten 2 Sir Ratzeputz (29%) blev för het senast och fick därför ge sig till slut som tvåa. Han känns LIKVÄRDIG med favoriten och är ju också med och krigar om segern. MIN FÖRSTA HÄST ÄR 4 Queer Fish (17%) som har fått några lopp i kroppen och bara blivit bättre och bättre. Nu ryktas det om BARFOTA RUNTOM och han kan vara ledaren i loppet och det gör honom extra intressant. Bakom finns det många rysare och det kan vara läge att fylla på med flera hästar bakom nämnda trio.

V75-4
TVÅ HÄSTAR HÖJER SIG ÖVER MÄNGDEN. 4 Sir Q.C. (64%) borde helt enkelt vinna detta loppet då han verkligen har hittat stilen och blivit MYCKET STABILARE. Allt talar för att han får överta ledningen här och då får de andra det väldigt tufft. 10 Farouk B.R. (10%) är dock en RIKTIGT BRA häst. Skulle det trassla för favoriten så tycker jag att Björn Goops häst är klar andra häst.

V75-5
1 General Bianco (56%) visade direkt i årsdebuten att han är en häst utöver det vanliga. Han har också visat att han kan öppna bra från start. Jag tycker ändå att flera av motståndarna också är bra och för mig går det åt ett antal hästar. 12 Globalsatisfaction (16%) såg ju helt grym ut senast, barfota runtom, och han bara åkte ifrån sina konkurrenter. Han är given vid gardering. 9 Heartbreaker V.S. (6%) är ganska lite streckad men han har gjort riktigt fina lopp i år. Streckmässigt väldigt intressant. 4 Trinity Lux (3%) var inte så stort slagen av favoriten senast och kan vara jätterysaren.

V75-6
HÄR TAR JAG STÄLLNING! 7 Who´s Who (39%) blir stor favorit. Jag tycker det ser lurigt ut med startspår så långt ut bakom bilen och därför går jag emot. Min spik är 3 Floris Baldwin (24%) som jag blev imponerad av senast på Monarken. Han har fått ett perfekt startspår nu och med hjälp av körspö så tror jag att detta är en KLAR SPIK!

V75-7
Ett kanonlopp med flera hästar som är under kraftig utveckling. 10 Pastore Bob (26%) och 11 Olle Rolls (23%) har ju båda utvecklats till riktiga kanoner som femåringar. Nu fick båda bakspår och det är inte så lätt att vinna därifrån men båda har varit kanonbra på slutet. 1 Erik Sting (19%) är också riktigt på gång och Jepson vann enkelt med honom senast i ett lite enklare sällskap. Han kan inte hålla ledningen här men kan ändå få ett bra lopp. 4 Rushmore Face (16%) är rejäl från start och är en spetskandidat. Väl där lär han dra i tufft tempo och är också en väldigt kapabel häst. 6 Västerbo Grosbois (7%) är också väldigt startsnabb och var det verkar så vill Rauno Pöllänen köra i ledningen. Det blir tufft men kanske värd ett streck.

SNART ÄR DET LÖRDAG IGEN! Samma förväntningar som vanligt om att få sju rätt och lite extra jackpotpengar. Jag önskar er lycka till!
Vill ni göra det bekvämt för er så gå in och köp andelar på Axevalla Travbana (V75 Tillsammans).

Per Ottosson