Gratis Travtips hos Travstugan
Otto Tipsar

Analys till V75 Umåker

V75-cirkusen drar till Norrland och Umåkers travbana. Redan i första avdelningen dyker det upp några riktiga kanoner som vi lär få se mer av framöver i de stora loppen.

Gå med i Axevallas tillsammasbolag och var med och vinn på V86 och V75! Klicka här!

V75-1

4 Diamanten (35%) blir favorit i sin årsdebut. Han gör andra starten i regi Stig H Johansson och det är ju MYCKET SPÄNNANDE. Stig var jättenöjd med ett banjobb för en tid sedan och han är säkert väl förberedd. Här ser det ut som att han kan komma till spets och han räknas givetvis direkt. Ändå svårt att spika. 2 Makethemark (33%) gjorde årsdebut nyligen på Bollnäs och såg kanonfin ut. Med hjälp av LOPP I KROPPEN så känns han verkligen som en utmanare. 6 Muscle Hustle (21%) utvecklades kanonfint under fyraårssäsongen hos Bergh. Nu ryktas det om skor runtom och då känns det som om Robert bara vill ge sin häst en genomkörare och då är han som mest ett garderingsstreck.

V75-2

3 Donners AM (14%) gjorde ett fint lopp i årsdebuten som tvåa. Donners AM lever mycket på sin styrka och förutsättningarna idag är helt perfekta. Han lär göra ett riktigt tufft lopp. Det är SNACK OM 6 Julius Leejs (4%). Det ryktas om barfota runtom och jänkarvagn. Jepson är SNABB UR GROPARNA och kanske är det ledaren. Spännande på procenten. Loppet är egentligen ganska öppet men jag nöjer mig i första hand med 3 och 6.

V75-3

Favoriten 2 Digital Ink (47%) har en väldigt bra uppgift på pappret. Han är startsnabb och leder det här loppet länge. Tänkbar spik. 6 Cruzado dela Noche (34%) är nog LIKA BRA som favoriten men med tanke på utgångslägena får han antagligen ett tyngre lopp än favoriten. DESSA TVÅ HÖJER SIG ÖVER MÄNGDEN. Tredje häst är 10 Beau Mec (9%).

V75-4

I lägsta klassen är det EN ELLER ALLA för mig. 7 Digital Performer (20%) är en häst som jag gillar. Han har fått två lopp i kroppen nu och senast åkte han dit i sista steget då han hade fått ett tungt lopp utvändigt ledaren. Ulf Ohlsson känns som ett kuskplus ändå och jag tycker att han är KLAR FÖRSTA HÄST (chansspik). Dock kan det vara hästar i den här låga klassen som blommar ut nu när våren är här så visst kan det löna sig att gardera.

V75-5

Jag har försökt att FÄLLA Månprinsen A.M. (74%) på slutet men han har varit helt överlägsen och det verkar som han är i en fantastisk form. Han vinner antagligen igen men jag fortsätter att gå emot. Kort distans är ändå lite jobbigt då han kan bli hängande en bit i spåren. 4 Lome Brage (14%) är ju en norsk sprinter som är OERHÖRT SNABB. Erik Adielsson kommer att ta till all tänkbar körskiklighet för att hålla ifrån sig den stora favoriten. Jag tror Lome Brage kan utmana Månprinsen.

V75-6

Favoriten 7 Disco Volante (43%) har alltid visat supertalang. I årets två starter har han sett väldigt fin ut och senast var han nära i mål. MEN var hamnar han från start? Det lär bli ett tufft upplägg och detta gör att jag absolut går emot. Första hästen för mig är 2 Erik Sting (23%). Han gjorde en toppinsats senast då han kördes fram i dödens och höll jättebra. Här har han ett prefekt läge och behöver inte brukas från start. 5 Västerbo Grosbois (6%) har utvecklats ENORMT på slutet och här bär det av till ledningen. Han är OERHÖRT MYCKET BÄTTRE på kort distans.

V75-7

Sista avdelningen är det väldigt JÄMNSTRECKAT. Knapp favorit är 5 Qahar Q.C. (20%). Han var riktigt överlägsen i klassen ett tag i vintras men nu blir det svårare då banorna är mycket snabbare. Han gillar lång distans och förutsättningarna är perfekta. Han kan vinna men bara ett streck. 5 Linus Boy (19%) har sett fin ut på slutet och senast fick han krafter kvar i mål. Fint läge och tidig. 2 Michelangelo Ås (15%) tror jag personligen är bäst på kort distans och därför lite tveksamt med den här distansen även om han har provat det i Frankrike. 8 Angle of Attack (15%) är en riktigt fin springare hos Bergh. Han lär laddas framåt och det snackas om barfota och jänkarvagn. Svårt läge men det kan gå ändå. 9 Ola Montana (14%) gör alltid gedigna insatser.

Finns en risk att det kan bli lite favoritbetonat men rätt som det är blir travet inte alltid som man har tänkt sig.

Trevlig helg!

Per Ottosson