Gratis Travtips hos Travstugan
Johan Ulvestål

Ulvestål ifrån Alla Håll: ”Spets och Slut för mitt Stora Drag”

Det är min programpunkt där jag analyserar omgången i korthet och där Ni får ta del av mina tidiga tankar inför omgången. Är som sagt mina tidigare tankar och det kommer att skilja sig en hel del från hur jag kommer konstruera mina system då analysen pågår kontinuerligt ända fram till att tävlingarna inleds. 

Jag ger Er dessutom ett systemförslag på ett spelvärt system runt 1000 rader d.v.s 500:-. 

Värd:  Halmstadtravet där upploppet är 203 meter vilket är lite längre än snittet, så det kan lösa sig perfekt för bakspårshätarna.

Info kring omgången: Omgången har ett högt spelvärde och kryddas dessutom med en jackpot på 23 miljoner

Vill Ni Rygga Mina System så konstruerar jag fyra stycken:

1. ”Streckat och Spikat”, 500:-/andel: Mitt Kraftfullaste System.
2. ”Streckat Såklart”, 350:-/andel: Skrällsystemet som spikar där spelvärdet är hölgt och garderar samtliga storfavoriter.
3. ”Streckat Solklart”, 200:-/andel: Det Spiklösa Systemet som försöker fälla samtliga favoriter.
4. ”Streckat och Klart”, 165:-/andel: Det billigaste systemet som konstrueras med en spik – är systemet som hittills hittat de högsta vinsterna.

Ni köper in Er i mina system via denna länk: 

https://minandel.se/experter/johan/

Då Kör Vi!

Bästa Spiken (V75-3): I det lilla startfältet i gulddivisionen blir DAY OR NIGHT IN (76%) storfavoriter. Fick äntligen vinna senast och efter att ha haft lite otur med spårlottningen under en tid så blev förutsättningarna denna gång helt perfekt. Värsta konkurrenten JAIRO (12%) blir över ifrån start och allt talar för att DAY OR NIGHT IN sitter tidigt i ledningen – även fast HARRY HAYTHROW (2%) är ruskigt snabb ut så kommer pappa Peter Untersteiner omgående släppa när sonen ställer frågan. Segerchanserna är väldigt goda och trots att streckprocenten inte är så tilltalande så är det en bra spik i omgången. Fast det blir ingen spik rätt igen på mina lappar för jag kan inte riktigt släppa galopperna för tre och fyra starter sedan där han visar att han inte är helt fläckfri i travet. Är man dessutom en megafavorit så tycker jag det är spelvärt att försöker fälla. Går Du i garderingstanka så skall JAIRO (12%) med på lappen och även om han blir över ifrån start, lär Joakim Lövgren omgående hitta ut i andraspår i detta lilla startfältet. Har nu lopp i kroppen och har en sylvass avslutning – näst senast klockades han 07,7 sista 700 meterna, så kan verkligen röra på sig till slut. Kapacitetsmässigt kan EL DIABLO B.R (5%) utmana men har haft väldiga skadebekymmer och även om han nu har två lopp i kroppen tror jag det saknas en hel del innan formen sitter där – det luktar ett passivt upplägg och rankar ner honom. Ett sista streck skulle hamna på Heders Harry som troligtvis sitter i positionen i rygg på ledaren. Skulle de två förhandsfavoriterna köra mot varandra så kan han få loppet – visserligen en riktigt kantboll men HARRY HAYTHROW har visat en härlig kapacitet genom åren på Halmstadstravet.

Spelvärda Spiken (V75-1): En jämnstreckad inledning väntar och att gardera kan bli en kostsam historia. Jag gör istället tvärtom tar ställning för MACHIAVELLI (13%) som verkligen besitter toppform och har presterat topptider i de senaste starterna (näst senast 12,2 och senast 12-blankt över medeldistans). Dessutom tror jag André Eklundh utnyttjar springspåret på bästa sätt och sitter tidigt i spets. Även om de inte skulle nå någon ledning går han minst lika bra i ryggar och kan verkligen röra på sig till slut – en bekväm spik att hålla i handen som det verkligen kan lösa sig perfekt för. Går Du i garderingstankar vill jag varna för SIR HENRY P HILL (7%) som kommer laddas ifrån start och kan vara ekipaget som är först till plankan om min spik skulle bomma ledningen. Väl i ledningen är han minst en klass bättre och kommer att spåra länge. Garderar man vidare blir det tills slut många streck där CASHBACK PELLINI (16%), SMEVIKENS CRUISER (9%) och GOMEZ (7%) är tidiga.

Chansspiken(V75-2):  Omgångens stora och roliga drag hittar jag i form av ADIAGO TROT (8%) där de mest kapabla i fältet har sämsta utgångsläget (brick 8 och 12). Är riktigt snabb ut och lär vara först framme och överta ledningen ifrån WALK ALL OVER YOU. Hade inför förra starten stått över några träningsjobb, så lär ha gått framåt rejält i form till denna start. Att det dessutom är kortdistans ser jag bara som en fördel och känslan är att det skall krävas en riktigt bra häst som skall kunna plocka ner han ifrån spets. Stallet avslöjar även att flera utrustningsändringar kan komma att ske, men mer info om detta kommer närmare start.

Låset (V75-6): Blir inger regelrätt lås denna veckan men däremot hittar jag ett riktigt kraftfullt och heltäckt ”fyrahästarslås”. VAMP KRONOS (66%) är en klasshäst som senast såg helt suverän ut . Når ingen ledning härifrån, men är starkt och speedig och tål dessutom göra en hel del ute i spåret. Oavsett löpförlopp är det segerchans och är ett självklart streck! Lika självklar på min lapp är VIOLET BI (14%) som är snabb ut och kan tidigt sitta i spets, är därifrån hästen att slå och har stora möjligheter att spåra hela vägen runt. Ledningen är inte avgörande då han går lika bra i ryggar, fast finns denna gång en uppenbar risk att det första biten kan bli tokkörning  mot ROSE MARY (25), vilket kan ge storfavoriten loppet. VANQUISH KRONOS (10%) blir över ifrån start men kommer få en perfekt resa serverad i rygg på ledaren. Har sedan en sylvass spurt att tillgå, så får Christoffer Eriksson luckan sitter ingen säker – avslutade senast 08,5 sista 400 metrarna. Plockar även med ROSE MARY (2%) som är hotet mot VIOLET BI och som tidigt kan ta hand om ledningen – skall då räknas!

(Hel)Garderingen (V75-5): Den femte avdelningen är ett riktigt getingbo, även om det varit mycket snack kring AILERON (36%). Men jag personligen är långtifrån säker, men visst kommer Robert Berh till spets så blir han minst en klass bättre och har då toppchans.  Fast galopphistoriken i kombination med att det det låter påställt på andra håll gör att jag kommer gardera favoriten rejält. Glöm framför allt inte ARSENAL (19%) och PAMPALO (6%) som båda två skall gå barfota runt för första gången. GANDHI BOKO (3%) och COMANCHE MOON (2%) skall räknas trots svåra utgångslägen då de kan kan riktigt mycket i sina bästa stunder. Styrkan i avdelningen står RUSHMORE FACE (12%) för och har hårdheten att kriga ner samtliga.

Draget: Mitt stora drag är redan nämna ADIAGO TROT (V75-2) där det låter påställt, läget är helt perfekt och allt talar för ledningen – spets och slut!

Korsdraget: TOUR KNIGHT (V75-4) är denna gång totalt bortglömd har visserligen ett litet knivigt utgångsläge men löser det sig från start finns kapacitet att segerstrida. Dessutom hoppar Peter Zadel upp i sulkyn vilket känns riktigt intressant. COMANCHE MOON (V75-5) är kanske inte gynnad av ett bakspår, men har visat att grundkapaciteten är minst sagt hög och med minsta lilla klaff så kan han vara med på fotot – ett fynd! ROSE MARY (V75-6)  är snabb ut och kan spåra hela vägen runt och då är två procent riktigt riktigt intressant.

Spelförslag – 500-Lappen: