Gratis Travtips hos Travstugan
Niclas Travtips

V4 Åby & Dagens Dubbel Eskilstuna 5/2

Tisdagens V4-omgång avgörs på Åby, medan V65 och DD avgörs på Sundbyholmstravet utanför Eskilstuna. Min extra satsning på Åby gör att det blir V4-tips idag, och därmed dubbelt upp av mina tokigheter idag. Nu kör vi!

 

V4 Åby

 

V4-omgången håller hygglig klass sportsligt sett och ser inte så himla svår ut faktiskt. Det gör att jag håller nere radantalet idag och det blir två spikar…

 

V4-1:

3 Super Curious är i kanonform och spurtade vasst senast. Hon är mycket snabb från start och når hon ledningen har hon toppchans. Går dock bra bakifrån också men ledningen är ju bästa vägen. 2 Maja Utca fick en snäll resa senast och spurtade vasst till slut. Har ett bra läge här och med rygg på ledaren finns ju open stretch att tillgå. Kan speeda till seger. 9 Prowess Kronos var överlägsen senast och var riktigt bra. Är i kanonform, men bakspåret gör att hon kanske inte hinner fram? Jag vågar dock inte plocka bort henne då hon har kapacitet för att runda alla. 7 Working On A Dream var fin vid segern näst senast men hoppade bort sig sist. Formen är fortsatt fin och hon kan få en bra resa här. Inte alls borta.

Rank: 3, 2, 9, 7, 1, 11, 5, 4, 10, 12, 6, 8

 

V4-2:

9 Västerbo Prestige gjorde comeback under hösten med blandade resultat. Återkommer efter en träningsperiod och är ute över sin favoritdistans. Jag räknar med att Flemming sänder framåt så fort hästen har travat in sig, och mosar alla från dödens om det skulle behövas. Kapacitetsmässigt finns det ingen som är i närheten av Västerbo Prestige, och jag tror han vinner detta mycket enkelt. Spik!

Rank: 9, 7, 8, 3, 6, 11, 1, 5, 10, 12, 4, 2

 

V4-3:

2 Flörten blev grovt bortkörd av sin kusk senast då han satt som en tennsoldat över upploppet. Minsta lilla drivning och segern hade varit ett faktum. Här har ekipaget ett kanonläge då hästen är snabb ut, och jag tror Flörten sitter i spets direkt. Därifrån ska han ha toppchans och jag tror han vinner detta. Spik!

Rank: 2, 9, 7, 11, 6, 8, 12, 3, 10, 4, 5, 1

 

V4-4:

3 Dixie Chick gjorde en bra comeback senast och visade form direkt. Lär ha gått framåt rejält med det loppet i sig och kan spräcka segernollan här. 4 Face The Truth galopperade bort sig senast, men var bra vid segern senast. Ger ett ganska trögt intryck, men det finns styrka i hästen och han är med i segerstriden här. 11 Sembs Napa har hittat formen och gjorde en bra insats senast. Stort kuskplus idag och hästen är dessutom snabb ut. Kan få en fin resa och har kapacitet för att segerstrida. 14 Liam Palema var hygglig senast, men galopperade oturligt över mål. Har viss fart i sig, och går han felfritt kan han dyka upp i segerstriden med lite flyt på vägen. 8 Börtas Lady är i hygglig form men vinner inte ihjäl sig precis. Blixtrar till emellanåt och har en vass avslutning. Med en smygare kan vad som helst hända över upploppet. Rysarbud! 13 Turbo Dream har tagit en seger i karriären och det var i den andra starten. Letar efter formen men får ett gigantiskt kuskplus idag och kanske att Takter kan lotsa den här knepige herren till seger.

Rank: 3, 4, 11, 14, 8, 13, 10, 9, 12, 6, 7, 1, 5

 

V4-systemet ser därmed ut så här:

1) 3,2,9,7 (1-11)

2) 9 Västerbo Prestige (7-8)

3) 2 Flörten (9-7)

4) 3,4,11,14,8,13 (10-9)

24 rader / 48 kronor

 

 

Dagens Dubbel Eskilstuna

 

Kvällens övningar avgörs på Sundbyholmstravet utanför Eskilstuna och V65:an ser inte helt lättlöst ut. Jag håller mig dock till dubbeln ikväll, och så här löser jag de loppen:

 

DD-1:

8 Goalkeeper har varit ute på V75 i sina senaste starter och gjort det bra. Formen är som den ska, och han möter lättare motstånd ikväll. Han har ett chansartat läge, men hittar bara Juha Sirtonen ut i tid så speedar han ner det här fältet utan problem. Spik!

Rank: 8, 7, 1, 10, 5, 6, 4, 9, 3, 2

 

DD-2:

7 Västerboaprilapril är en stenhård dam som inte drar sig för tuffa upplägg. Formen är hygglig, och hon tål som sagt en del jobb på vägen. Örjan lär köra fram i dödens i ett tidigt skede, och därifrån kan ekipaget visa sig vara starkast ikväll. En bra segerchans, men ingen spik. 2 Querida Frontline gjorde comeback senast och vann direkt. Hon är snabb från start och lär sitta i ledningen direkt. Har en bra segerchans därifrån och ska räknas tidigt. 5 Åsa Rivner var tapper senast och gjorde en bra insats. Är i kanonform och från ett bra läge ska hon kunna blanda sig i segerstriden till slut. Ett givet streck.

Rank: 7, 2, 5, 14, 9, 15, 1, 8, 3, 10, 11, 12, 4, 6, 13

 

DD-systemet ser därmed ut så här:

1) 8 Goalkeeper

2) 7 Västerboaprilapril, 2 Querida Frontline, 5 Åsa Rivner

3 rader x valfri insats

Lycka till!