Gratis Travtips hos Travstugan
Otto Tipsar

V75 Åby 12 maj

V75 avgörs på Åbytravet med Drottningen- och Kungapokalens finaler. Det kan bli Axevallaseger i Kungapokalen! Här är mina idéer!

Gå med i Axevallas tillsammansbolag och var med och vinn på V86 och V75! Klicka här!

V75-1

ALLT TALAR FÖR FAVORITEN. 4 Dibaba (73%) har gjort allt rätt. Tidigare kunde hon strula till det ibland men nu verkar hon väldigt stabil och då sak det vara toppchans. Sund spik!

 

V75-2

Ser ganska öppet ut. Jag nämner två hästar och låser på de. 6 R.K.King (12%) har gjort två fina insatser med barfotakörning. Skulle Veijo pricka starten så sitter han i ledningen och blir svår att plocka ner. 9 Earn n’burn (20%) har hittat nya växlar med barfota körning. Han gjorde ett fint lopp senast i ett tufft gäng och han är väldigt segerfarlig.

 

V75-3

7 Day or Night In (26%) blir favorit och var också mycket betrodd senast i Olympiatravets final. Då blev det galopp direkt från innerspår och det är bara att glömma. I den här omgivningen har han givetvis chansen men startspåret gör att man ändå vill gardera. 5 Giveitgasandgo (19%) överraskade med att hänga med som två i Olympiatravets final senast. 10, 4 full distans är imponerande. Med tanke på förra insatsen måste man tro att han kan vinna i det här gänget. 3 Västerboonthenews (17%) radade upp V75-segrar i vintras och gjorde det väldigt bra. Har nu ett lopp i kroppen och har också lottats till ett fint utgångsläge. Tidig vid gardering. 1 West Wing (2%) känns kanske för liten här men med tanke på utgångsläget och open-stretch så kan det vara en jätterysare.

 

V75-4

OJ, VILKET LOPP! Det här femåringsloppet ska bli väldigt spännande att följa. Det finns många riktigt spännande hästar och jag garderar rejält. Favoriten 8 Diamanten (27%) har fått SPÅR 8. Detta gör direkt att loppet blir extra intressant. Han är ju grym och kan nog vinna ändå. Nu får han nog anfalla bakifrån. 6 Rajesh Face (24%) var tillbaka i superform senast på Jägersro. När han FUNGERAR är han OTROLIGT KAPABEL. Han blir inte lätt att stå emot. Dock är han lite spänd från start och jag vågar inte lita på Rajesh eller Ludde. 5 Muscle Hustle (20%) gjorde en kanon årsdebut senast och den gav mersmak. Han är startsnabb och lär sitta i främre träffen. 3 Handsome Brad (6%) är en Axevallahäst hos Ulf Stenströmer som kan utvecklas och matcha den här typen av motstånd. 2 Sir Q.C. (13%) kan man säga är ny i klassen. Med sin styrka ska det bli RIKTIGT ROLIGT att se honom mot de bästa femåringarna. Noralf Braekken har en spännande häst som har fått ett bra läge. Skulle de andra köra tok så är skrällen inte omöjlig.

 

V75-5

I Silverdivisionen blir Robert Bergh stor favorit. 6 Coktail Fortuna (55%) blåste till spets senast på Åby och vann lekande lätt. Det bär nog av mot ledningen igen och visst är det bra chans. Denna gång är det FULL VÄG och jag har lite svårt att bedöma om det fungerar lika bra. Det kan vara en liten nackdel. Roberts andra häst 4 Mellby Drake (4%) är inte mycket sämre än favoriten och given vid gardering. 1 Dragster (15%) är en snabb häst som kommer att sitta perfekt till på innerspår och kan sedan använda open stretch. Det är svårt att vinna från bakspår på Åby. Jag vill dock varna för 10 Aron Palema (3%) och 11 Bryssel (8%) som alltid är farlig när han går felfritt.

 

V75-6

Det blir antagligen 5 Magic Gwin (41%) som vinner! Jag var lite tveksam senast då han hade varit lite ringrostig i sina tvåårsstarter. Han visade dock att formen var tillbaka och vann lätt. Han bra chans att komma till spets och då är han hästen att slå. För er som garderar så har äntligen 1 Sobel Conway (23%) fått ett snällare spår och 4 Pampalo (5%) ett bra läge för att kunna utmana favoriten.

 

V75-7

ETT FANTASTSIKT FINALFÄLT OCH VÄLDIGT SPELVÄNLIGT. Jag vill direkt VARNA FÖR EN AXEVALLAHÄST. 9 Vikens High Yield (5%) gick BARFOTA RUNTOM SENAST. Det gav ÖNSKAD EFFEKT och han gjorde ett fantastiskt lopp. Tyvärr hade han väldigt långt fram i sista sväng men upploppet var heroiskt och han var värd att vinna. Gör han om den prestationen så är han segerfarlig. Även om 1 Perfect Spirit (31%) verkar vara något så är han given att gardera. Jag har streckat 1-5 och 9,10. GRYMT SPÄNNANDE LOPP!

 

Det blir nog fina förutsättningar på Åby och det lär gå undan. Det var ett tag sedan jag satte en skaplig sjua och så här på torsdagkväll så har man ju alltid stora förväntningar. Hoppas du blir en vinnare på lördag!

 

Lycka till!

 

Per Ottosson