Gratis Travtips hos Travstugan
Johan Ulvestål

V75-Analys, Färjestad (30/6)

Det är min nya programpunkt där jag analyserar omgången i korthet och där Ni får ta del av mina tidiga tankar inför omgången. Är som sagt mina tidigare tankar och det kommer att skilja sig en hel del från hur jag kommer konstruera mina system då analysen pågår kontinuerligt ända fram till att tävlingarna inleds. 

Jag ger Er dessutom ett systemförslag på ett spelvärt system runt 1000 rader d.v.s 500:-. 

Vill Ni rygga mina system så konstruerar jag fyra stycken system:
1. ”Streckat och Spikat”, 500:-/andel: Mitt Kraftfullaste System.
2. ”Streckat Såklart”, 350:-/andel: Skrällsystemet.
3. ”Streckat Solklart”, 200:-/andel: Det Spiklösa Systemet.
4. ”Streckat och Klart”, 165:-/andel: Det billigaste systemet som konstrueras med en spik.

Ni köper in Er i mina system via denna länk: 

https://minandel.se/experter/johan/

Mycket Nöje – Då Kör Vi…

Värd: Färjestadstravet där en viss Björn Goop har hemmaplan. Upploppet är här 177 meter vilket är kortare än snittet, så ekipagen i främre träffen är gynnade. Vädermässigt väntar uppehåll, 21 grader med en vindstyrka på måttliga 3-4 m/s – så bra förhållanden är att vänta.

 

1. Spiken: Hittar vi i E3 finalen för ston där Roger Walmanns segermaskin ALEPPO PINE (28%) fått ett fint utgångsläge. Kan härifrån få en riktigt fin rygg och har visat tidigare att hon kan avsluta vasst. Blir det dessutom lite körningar framme i i spets så tror jag helt enkelt att hon bara är bäst och snabbast över upploppet. Går Du i garderingstankar så finns det högt spelvärde i en kapabel trio RACING BRODDA (9%), ZARA KRONOS (6%) samt STARO MIAMI (3%)

2. Chansspiken: I avslutningen rankar jag ner favoriten GLOBAL WELCOME en hel del och satsar mina kort på ATTRAVERSIAMO (25%). Travaren som är Eriks Adielsson val av Svante Båths favorit trio. Har nu tre raka segrar och har radat upp riktigt fina tider och går verkligen från klarhet till klarhet. Känslan är att det kan bli hårt tempo ifrån start då HITMAN RIVER samt SMOKIN JOE vill först ner till plankan och det luktar lite dödens för GLOBAL WELCOME.  Vem lär sedans itta i hans rygg, jo en viss Erik Adielsson som kan götta sig – tror de fäller allt när det vankas upplopp och spikar med en härlig känsla.

3. Låset: CYBER LANE (77%) har lottas till ett perfekt utgångsläge (bricka 2). Är snabb ut och lär tidigt sitta i ledningen – ifrån den positionen har han tidigare bara förlorat en gång och är minst en klass bättre från spets. Fick det inte att stämma helt från sitt bakspår i Oslo Grand Prix, men trots det avslutade han återigen starkt (9 blankt sista 800 meter). Från spets är det hästen att slå och förstår de som har en spik i tankarna. Möter visserligen inga duvungar och vill varna för HEAVY SOUND (11%) som utvecklats fint i Daniel Redéns regi, fastcär inte helt att lita på (två galopper på de senaste fem starterna) – felfri skall han absolut räknas. Insatsen näst senast var strålande och klockades på låga 09,2 över den korta distansen (1609 meter). Blir inte förvånad om det blir ett offensivt upplägg denna gång och har kapacitet att till och med kriga ner favoriten ifrån dödens. Skulle det bli hård körning mellan dessa två skall även totalt bortglömda MAORI TIME (3%) från sitt lite kniviga utgångsläge plockas med. I detta lilla startfält kan hon hitta ner i en rygg och blir det bara lite tempo längs vägen kan hon verkligen röra på sig till slut – se upp över upploppet!

4. (Hel)Garderingen: Inledningen samt den femte är hyfsat jämnstreckade avdelningar där det kan krävas en hel del streck – dessa blir de dyra loppet på den lilla kupongen.

5. Draget: Omgångens stora stora drag hittar jag i avdelning sex där D.D´S PERSEVERANCE (6%) är totalt bortglömd av de tidigare spelarna med tanke på den kapacitet han besitter. Har haft lite oflyt med löpförloppet men har trots detta gjort det riktigt bra – denna gång slipper han bakspår där han har lottats till ett helt perfekt startspår. Visserligen är motståndet stentufft i form av MACK DRAGAN, URBAN KRONOS samt DISCO VOLANTE men de har betydligt sämre utgångsläge och klaffar det bara det minsta så kommer D.D´S PERSEVERANCE segerstrida. På den lilla kupong är detta en otroligt rolig och otroligt spelvärd chansspik!

6. Korsdraget: En travare jag jagat hela året är YANKEE BOY (2%) som hela tiden gör det bra, men är en häst som konstigt nog ofta blir bortglömd. Behöver såklart maxklaff då motståndet är stentufft, men fartmässigt är han definitivt inte borta. Vi bläddrar tillbaka och som det ser ut kommer fina LINUS BOY (4%) bli bortglömd i den inledande avdelningen. Kan bli farlig att utesluta helt för gör alltid stabila och solida insatser – vinner kanske inte ihjäl sig men kapacitet finns och blir över.

7. Storfavoriten: Som jag redan varit inne på det så är känslan att gardera omgångens största favorit CYBER LANE (77%). Omgångens näst största favorit hittar vi i avdelning fyra i form av GLOBAL UNPROTECTED (64%) som egentligen har ännu bättre förutsättningar för triumf. Har en imponerande rad med sex raka segrar och skulle de bli släppta till ledningen är loppet över så visst är det en riktigt bra favorit. Den som kan ställa till det för storfavoriten är Adrian Kolgjini som säkerligen gasar ifrån start med RACING RIBB (2%) och når de spets lär han köra där och kan då spåra länge. Det lär då bli Svarte Petter för favoriten då han troligtvis får trava utvändigt om Adrian. Är självklart kapabel att fälla samtliga från dödens, men i så fall bjuds den kapabla duon MILLIONDOLLARRHYME (5%) och BREIDABLIKS COGNAC  (10%) in i matchen.