Gratis Travtips hos Travstugan
Otto Tipsar

V75 Jägerso 14 april

Det är återigen en fin jackpot på V75. Denna vecka avgörs det på Jägersro och nu lär det bli åka av med fint väder. Det brukar vara EN STOR FÖRDEL ATT HA LEDNINGEN PÅ DEN BANAN. Här kommer mina torsdagsidéer.

V75-1

Megafavorit blir 2 Harran Boko (72%). Han har vunnit sex lopp på sina nio starter och är under kraftig utveckling. Han har hittills inte sprungit på så hårda motståndare och nu blir det helt klart tuffare. Han har också gjort bort sig en del och i mina ögon är han för stor favorit. 8 Calle Crown (12%) imponerade stort som treåring och sprang in hela 755.000 kr. Årsdebut är alltid svårbedömt men för mig är han given på kupongen. 7 The Bucket List F. (6%) mötte de bästa i kullen under treårssäsongen. Han har fått två lopp i kroppen och för mig är han också given. 5 Neelix (4%) gjorde toppinsatser som treåring. Nu har han felat i två raka starter så här långt i år. Det är väldigt SPÄNNANDE med Thomas Uhrberg.

 

V75-2

Ett stolopp med lärlingar och 14 hästar bakom bilen. Loppet är väldigt svåranalyserat och normalt sett behöver man många hästar här. Jag nämner några som ni helst inte ska missa och som rensar bra. 3 Höwings Venus (6%) är en tuff märr som absolut ska med på kupongen. Jätteskrällar är 6 Helena Klipp (3%, barfota runtom), 7 Julia Pellini (1%) är mycket bättre än raden och kan vara jackpotrysaren på ett väl garderat system. MEN ni får plocka med så många ni har råd med.

 

V75-3

2 Dante Boko (41%) är alltid gynnad av fint utgångsläge och trivs bäst i spets. Lyckas ”Ludde” ta sig till spets ökar chansen betydligt. 6 Day or Night In (29%) kommer att tillhöra eliten i sommar. Med minsta flyt blir han väldigt svårstoppad. 8 Västerboonthenews (10%) är ju ”vinterns häst” och radat upp fina insatser. Nu har han fått en kortare paus. Dåligt läge och tuffare motståndare. Ett plus är att haN ska gå BARFOTA RUNTOM. 3 Mindyourvalue W.F. (4%) har ju imponerat stort i FRANKRIKE. Senast blev det en kort startgalopp och ett tufft lopp. Han är med och gör upp. 1 Jairo (14%) är mycket lägesgynnad och kör de andra för offensivt kan Lövgren lura dem till slut.

 

V75-4

5 Ronzon Face (16%) var helt FANTASTISK senast då han gick barfota runtom. Han blåste runt på ett imponerade sätt trots full distans. Hade jag vetat att han skulle tas sig förbi 3 Love No Limit (25%) från start så hade jag garanterat spikat. Jag tror han kan springa väldigt fort på Jägersros snabba bana. Jag måste fundera lite på hur förhandssnacket går. 3 Love No Limit (25%) vann också enkelt senast då hon gick barfota runtom. Det var ett enklare gäng och hon kommer bli tufft utmanad från början. 2 Dynamit Life (4%) är en riktig luring. Han har gjort oerhört förbättrade insatser på slutet och senast satt han fast med mycket krafter kvar. Även 6 Rydens Limoncello (1%) ska gå barfota runtom och eventuellt jänkarvagn. Inte så startsnabb och kan hamna på vingel. Han är givetvis en riktig kantboll och måste ha flyt med tempo och position. 11 Com Milton (11%) har ett mycket GOTT RYKTE och blir det tokkörning från början blir han väldigt farlig.

 

V75-5

Spetsstriden kan bli avgörande. 6 Kung Edward (14%) är startsnabb och Roger Malmqvist laddar givetvis för spets. Kan vinna där. Robert Bergh är väldigt nöjd med 2 Aileron (22%). Han står fint inne i brons och är bra i voltstart och kan nog komma iväg väldigt snabbt. Jag tycker ändå att loppet är VIDÖPPET och jag kan inte spika någon av favoriterna. Jag vill istället VARNA för två roliga. 1 Super War Horse (7%) är en fyraåring som verkar vara under stark utveckling. Han satt fast senast med krafter kvar. Kevin är en skrällkusk som kan slå till här. 8 Rafiki Fri (2%) kommer att få ett smyglopp här. Kommer luckan kan miljondraget skrälla.

 

V75-6

Här måste man ta ställning! 1 Olle Rolls (45%) eller 8 Rajesh Face (19%). Jag väljer 1 Olle Rolls trots att han inte kan ta ledningen direkt. Han är igång och har ju imponerat stort. Det gör att tipset hamnar på Mats Rånlunds kanon. Rajesh Face är spännande men får visa att han fungerar.

 

V75-7

3 Bandit Brick (37%) blir stor favorit efter att ha vunnit 23 lopp av 25. Givetvis har det varit i enklare sällskap då han inte har så mycket pengar på sig. GANSKA SVÅRBEDÖMT men givetvis är det en vinnarhäst. Det här känns som EN ELLER ALLA. Jag tycker att det inte finns någon klar andra häst. Jag kommer nog att helgardera!

 

Det är inte helt enkelt att välja spik. Vi får smälta omgången ett antal timmar till och sedan gör vi ett rejält försök att vara med och dela på superjackpotten!

 

Stort lycka till!

 

Per Ottosson