Gratis Travtips hos Travstugan
Otto Tipsar

V75 Östersund 9 juni

V75 på Östersund. Jag utgår med två spikar i början och lyckas man med den taktiken så kan man bli väldigt stark till slut. Här kommer mina Östersundsidéer.

Gå med i Axevallas tillsammansbolag och var med och vinn på V86 och V75! Klicka här!

V75-1

JAG TROR ATT 10 GLOBAL UNLIMITED (19%) HAR TOPPCHANS! Han gjorde ett enormt lopp senast med strul på vägen och spurten var femstjärnig. Kör Kim i tid så tror jag att hon har en överlägsen häst. Spik!

V75-2

Detta loppet är på pappret väldigt spelvärt. Jag väljer dock att ”chansspika” 1 Erik Sting (20%). Han har verkligen utvecklas på slutet och jag vet att Jepson håller den här hästen väldigt högt. Han kan INTE hålla spets och måste ha lite flyt med positionerna men jag tror att Jepson hittar ut och då ska det vara riktigt bra chans och kul att starta med två spikar.

V75-3

7 B.W.Sture (37%) var fin senast vid seger på Romme med Örjan. Han har ett fint läge med springspår och han är motiverad favorit. Jag vill gardera med några motbud. 11 Ådne Odin (7%) såg jag på Åby för ett tag sedan och det verkar vara ett rejält kallblod som är under utveckling. Jepson brukar klara de norska hästarna väldigt bra. 12 Art Nökkve (17%) är alltid bra när han kan springa barfota runtom. 5 Brenne Brakar (13%) lever på sin styrka och 6 Eidshaugdjerven (11%) har fina meriter i Norge men svårbedömt hur kusken klarar det svenska voltstartssystemet.

V75-4

Ett stolopp med femton hästar bakom bilen (spårtrappa). 3 Mellby Elegant (13%) gjorde ett topplopp senast efter en paus och barfotabalansen verkade göra susen. Sköter hon sig så blir hon tuff att stå emot. 9 Hosianna Boko (18%) har gjort två kanonlopp på slutet och hon lär vara med i årgångsloppen för fyraårig ston. Spår 9 är ok och Oscar J verkar vara i bra slag. 12 Eva I.H. (13%) är en ”TOPPMÄRR” som fått två lopp i kroppen. Spår 12 i spårtrappa är det sämsta spåret men hon kan flyga förbi de här hästarna med rätt ryggar. 13 Hope And Dreams (11%) har mött tuffa hästar hela tiden och är härdad i dessa sammanhang. Given.

V75-5

1 Chapuy (38%) har tänt till rejält och gjort två bra insatser på slutet. Han är startsnabb och det finns möjlighet att han kan ta spets. Det är LÄGSTA KLASSEN och min känsla är att det kan skrälla här. 10 Victory Topline (29%) får bekänna färg den här gången. Han vann med minsta marginal senast och bakspår på kort distans tror jag blir tufft – nej. JAG TAR ALLA!

V75-6

Det är otroligt kul att få se 10 Readly Express (61%). NORMALT finns det ingen i fältet som kan mäta sig med Timo Nurmos superkanon MEN det är första starten på ett ganska långt uppehåll och det gör att man kan spekulera i att det skräller. Jobbigt som spelare att ta ställning. 8 Heavy Sound (12%) har ju tagit klivet rakt in i Eliten och han är given första utmanare. 7 Day Or Night In (3%) blir helt bortglömd efter två misslyckanden på slutet. Han har ju kapacitet för att segerstrida här. Jag nöjer mig så.

V75-7

8 Volnik Du Kras (57%) var ju ett JÄTTESTALLSKRIK på Solvalla under Elitloppshelgen. Han gjorde ingen besviken trots ett tufft lopp. Han trivs med den långa distansen men spår 8 är aldrig roligt bakom bilen. Han står STENTUFFT inne på pengarna och vann 250.000 kr senast. Förra loppet KAN SITTA I KROPPEN och för mig är det självklart att gardera. 4 Västerbo Groisbois (7%) gör topplopp hela tiden och sitter där snart. 10 Uppohoppa (13%) är också en rejäl grabb som klarar lång distans. BARFOTA NU? JAG SKULLE VILJA HA ALLA I SISTA!

 

Jag hoppas att jag inte fegar ur och tänker börja med två spikar. Sedan kammar jag hem storkovan och blir en vinnare!

Lycka till!

 

Per Ottosson