Gratis Travtips hos Travstugan
Otto Tipsar

V75 på Bergsåker 6 januari

V75 avgörs imorgon på Bergsåker Det känns som som en FAVORITOMGÅNG med flera svårslagna favoriter. Det är inte omöjligt att det lutar åt jackpot nästa lördag. Samtidigt vet vi att favoriterna kan falla tungt när det gäller trav och man kan aldrig vara helt säker.

V75-1

JAG TROR PÅ FAVORITEN! 15 Geisha Sund (45%) har verkligen hittat stilen och att det är lång distans är ju inga problem. Bra chans att runda hela gänget och jag startar med en spik.

 

V75-2

Detta loppet är betydligt mer öppet. 3 FairPlay Pellini (20%) har lottats till ett perfekt utgångsläge. Han har också fått KANONKUSKEN Mika Forss i sulkyn och han är motiverad favorit. 2 Twinkle Kronos (18%) är lite ojämn då han ibland kan bli lite vass och lägger bort krafter. Han är värd ett streck men inget att gå på. 7 Jaguar Håleryd (5%) har ett sämre läge än favoriterna och därför blir det tufft. Han har väldigt bra form och kan med lite flyt vara med och göra upp. 5 Global Thunder (7%) står perfekt inne i loppet på pengar. Anders Eriksson är talangfull och ekipaget är spännande till låg procent.

 

V75-3

5 Zenit Brick (65%) har verkligen tagit klivet in i Sverigeeliten. Motståndet känns svalt och Mika Forss gör inte ofta några misstag. Sund spik!

 

V75-4

15 Odin Tabac (28%) är ju grym när han är fräsch och fin. Denna gång står han 40 m tillägg och det kan strula till sig. 3 Eldvin (17%) är stallkamraten som kan ställa till det för favoriten. Han har bra fartresurser och nu får ÖRJAN KIHLSTRÖM chansen. 4 Storsjarmören (13%) mötte favoriten näst senast i Gävle. Han var då nära i mål och hade lite utrustningsproblem och Ova A trodde att han hade vunnit annars. Dock var Storsjarmören mycket sämre senast men han är värd ett streck.

 

V75-4

2 Angle Of Attack (76%) hamnade på ”vingel” senast. GLÖM! Nu är förutsättningarna perfekta igen och Angle Of Attack tar ledningen och blir svår att komma åt. Sund spik.

 

V75-6

3 Persos Smokie (33%) vann på Axevalla under uppesittarkvällen. Han har gjort det bra hos Nicklas Westerholm och läget är perfekt. Lite för stor favorit och jag garderar. 4 Taffy (6%) var ett STORT STALLSKRIK SENAST på Örebro. Han gjorde en fin instats i det loppet som Mack Dragan vann. Imorgon är motståndet betydligt enklare och han är väldigt spännande. 2 Global Rebel (5%) kan vara en skräll. Han gjorde comeback efter lite uppehåll senast och vann på ett fint sätt. Tidig.

 

V75-7

1 Jaques Noir (22%) är knapp favorit. Han har inte startat på ett tag och det finns lite frågetecken. Han gjorde några riktigt fina insatser i höstas och han ska absolut räknas. Andrahandsfavorit är stallkamraten 6 Erik Sting (20%). Han kom åter i november efter ett långt skadeuppehåll. Han gjorde ett fint lopp direkt på Solvalla men nu har han inte startat på två månader igen. Kapacitet för seger men svårbedömd. 3 Zorro Swing (7%) är en talangfull norrlandshäst som visat fin inställning. Fint läge och en av flera. Eftersom jag tror mycket på flera av favoriterna så är det inte fel att ta alla i sista.

 

Denna vecka känns det som mitt tipsförslag är ”ganska tråkigt”. Jag kanske till och med chansar på en flerbång.

 

Med vänliga hälsningar,

 

Per Ottosson