Gratis Travtips hos Travstugan
Otto Tipsar

V75 på Halmstad 3 mars

Förra veckan var det lite tufft då min spik och vinnare Just Wait and See åkte dit på linjen. Även om han var en moralisk vinnare efter mycket strul på vägen så var det snöpligt att åka på sju rätt. Nu är jag revanschsugen och hoppas sätta sjuan imorgon på Halmstad istället. OBS! GLÖM INTE ATT DET ÄR TILLÅTET ATT KÖRA BARFOTA FRÅN 1 MARS! Halmstad har ofta kanonbana.

V75-1

5 Shorthanded Jag (19%) såg lysande ut senast på Halmstad vid seger. Nu är det voltstart vilket kan ställa till det från början men kommer han iväg ska det vara riktigt bra chans. 2 Pacific Face (14%) har alltid visat hög kapacitet men strulat mycket. Nu verkar det mesta falla på plats och han har styrkan som sitt vapen. Han är absolut en häst att räkna med. Detta är mina första hästar men det kan löna sig att gardera här då det vimlar av outsiders som kan vinna.

 

V75-2

JAG TROR PÅ FAVORITEN! 3 Sauron Pil (56%) är ju givetvis en snackhäst att efter ha vunnit sju lopp av elva. Han har dock inte fungerat fullt ut i Peter Untersteiners regi tidigare. Inför förra starten så var han åtgärdad och kändes som en ”ny häst”. Dock blev han för ivrig bakom startbilen och galopperade. Upphämtningen efteråt var femstjärnig utan att Peter körde för fullt. Här gäller det för Peter att hålla i från start och sköter han sig så tror jag att det är klart.

 

V75-3

Gulddivisionen denna vecka känns vidöppen. 1 Jairo (35%) blir hårt betrodd och han är given men ingen spik. 8 Sorbet (39%) blir också mycket betrodd efter att ha gjort fina insatser i Paris. Jobbigt utgångsläge men också han är värd ett streck. Jag garderar med Lutfi Kolgjinis två hästar 4 Olympic Kronos och 5 Quick Fix (8%) som har mött tuffa hästar.

 

V75-4

Ett stolopp med spårtrappa och här är ju skrällchansen stor. Jag skulle helst vilja ha alla hästar här men nämner några som jag tycker känns spännande. 6 Kiss My Lips H.C. (19%) kommer från seger och har varit fin på slutet. Står bra till här och blir min första häst. 3 Belle Godiva (19%) har också gjort det bra i två raka segrar. Det behövs dock inte mycket för att de mest spelade hästarna ska komma bort. Här kommer TVÅ OUTSIDERS – 2 Karolina Tooma (5%) värmde fint på Solvalla senast och gick ett bra lopp efter galopp. Kommer luckan till slut kan Sjunnesson sätta dit den här skrällen. Troligen barfota runtom. 8 Nouvelle Madelene (4%) är inte alls så tokig och skulle Veijo hitta ner i ett vettigt slagläge räknas hon absolut. Barfota runtom är på gång och givetvis spännande. MEN i ett sådant här lopp känner man sig aldrig riktigt säker om man inte har ALLA.

 

V75-5

7 Treasure Kronos (31%) är ju härdad i stentuff fransk konkurrens. Man måste ju tippa henne trots att formen kanske är lite dunkel. Spåret är ju också jobbigt och för mig blir det gardering. 5 Ultimate Wine (20%) har ju gjort två fina insatser på kort distans och Peter lär ladda framåt. Hon kan bli svår att hinna i kapp. 6 Dixi Sisu (6%) är en väldigt snabb häst som var lika mycket spelad som Ultimate Wine sist. Hon var lite sämre då men jag tror det var en tillfällighet. 4 Geisha Sund (15%) och 10 Unrestricted (6%) är ston som skulle gynnas av hårt tempo. Båda hästarna går troligtvis barfota runtom.

 

V75-6

Här känns det som favoriten 4 Erik Sting (44%) blir svårslagen. Han har optimala förutsättningar och kan öppna bra bakom bilen. Troligtvis kommer han bli ännu vassare med barfota runtom. Helt enkelt en sund spik.

 

V75-7

4 Qahar Q.C. (39%) har utvecklats och stabiliserat sig. Den långa distansen är helt perfekt och troligen blir det barfota fram. Han är given men i Silverdivisionen är det inte bara att köra runt hästarna och jag garderar. 7 Master Crowe (26%) fick äntligen sin seger senast och han är bra. Han är också gynnad av att nr 6 är struken och att han kan gå barfota bak. JAG KOMMER ATT GÅ PÅ SKRÄLL HÄR OCH GARDERAR REJÄLT. 5 Staro Ivy League (10%) är Peter optimistisk kring! 9 Coktail Fortuna (12%) blir spännande barfota runtom. Vid överpace blir även 10 Mr Perfect (2%) (barfota fram), 11 Stay Alert (3%) (barfota runtom) och 12 Seyffenstein (0%) (som gjorde ett topplopp efter galopp senast) LIVSFARLIGA.

 

Vi är inne i mars! Även om det är svinkallt så kan man ändå se i almanackan att det går emot vår.

Lycka till imorgon på Halmstad!

Per Ottosson