Gratis Travtips hos Travstugan
Otto Tipsar

V75 på Örebro Nyårsafton Multijackpot

Årsavslutning och final på Winterburst. JÄTTEPENGAR I POTTEN! Givetvis är detta en riktig höjdare och här måste man vara med och kriga om jackpotpengarna. Omgången ser spelvärd ut och här kommer mina idéer.

V75-1

Min första häst är 7 Platon Face (23%). Han är riktigt tuff och det blir kul att se Calle Jepson i sulkyn. Det kan bli strul från innerspåret men han har absolut styrka för att krossa det här gänget. 12 Cocktail Fortuna (16%) var ju jättefavorit senast på V75 men var en stor besvikelse. Kan bättre och är ju en av utmanarna. 13 Frankie Brodde (21%) har inte startat på ett tag och ska gå med skor. Han var riktigt bra i comebacken senast och han är given! Bakom dessa tre är det ett stort hopp.

V75-2

Här streckar jag sex hästar. DET HANDLAR OM TREÅRINGAR och formen brukar variera så här sent på året och jag vågar inte gå på någon speciell. 8 Fritjof (30%) var kanonfin senast i ledningen mot tuffa motståndare och den insatsen var femstjärnig. Klar första häst men svårt spår. 9 Vikens High Yield (26%) visade i somras att han hävdar sig mot de bästa i kullen. Kom nu tillbaka senast på Axevalla och imponerade. Fin häst! Jag garderar loppet ytterligare med 2, 3, 5 och 10.

V75-3

Favoriten 6 Going Diablo (26%) är en fin sprinter som har en bra uppgift. Jag tycker dock att LOPPET ÄR VIDÖPPET och jag garderar. 3 Firewire (19%) har ju verkligen överraskat positivt under året dock har hon varit som allra bäst med barfot balans och nu är det skor. Detta är ett frågetecken och hon blir bara ett streck av flera. 1 Malgomaj B. (5%) har ett fint smygläge och med rätt resa är hon vass till slut. 7 Greece Boko (9%) har ju tävlat i hård omgivning hela fyraårssäsongen och motståndet ser överkomligt ut. 8 Fashion Diva (7%) har hög kapacitet och kan räknas trots spåret.

V75-4

Favorit är 2 M.T.Mighty Winner (40%). Han är en lovande treåring som fick det serverat senast i rygg på ledaren. Vann enkelt. TUFFARE EMOT NU! JAG TIPPAR 5 Minnestads Ecuador (16%) som har visat väldigt fina kvalitéer. Senast gjorde han en topprestation och han är ett spikförslag för mig. NI SOM GARDERAR ska ta med 12 Harri K. (7%) som har toppform och Calle Jepson i sulkyn.

V75-5

Två hästar höjer sig över mängden! Favoriten 4 Tudor Kronos (41%) har gjort två starter efter ett långt skadeuppehåll. Han har mött rätt enkla motståndare men också vunnit på bra sätt. Given men tuffare emot nu. 9 Mack Dragan (35%) har laddat inför det här loppet och näst senast så var han helt ENORM med tänkarvagn för första gången. Senast på Axevalla sparade man på det. Nu återigen jänkarvagn. Klar första häst för mig!

V75-6

På förhand ett väldigt öppet lopp. JAG TROR JAG VET vilken häst som är bäst i fältet. Det är 15 Powerful Teemer (5%). Han kom tillbaka senast efter ett långt uppehåll. Han hade visat innan att han är riktigt bra och comebacken gav mersmak. Spår 10 på tillägg är inte någon höjdare men med minsta flyt på vägen så vinner Petter Karlsson det här. Bakom är det svaga favoriter och för mig är det en eller alla.

V75-7

5 Man at Work (29%) vann pliktskyldigt senast från ledningen på Mantorp. Han är bra men alldeles för mycket spelad och bara en av flera. 2 Mr Perfection (13%) har ett fint läge och gjorde ett bra lopp senast på Solvalla. Fin fyraåring. 1 Doctor Doxey Zenz (8%) är intressant! KAJ WIDELL UPP NU! 4 Friend Of Nature (13%) har ju tävlat i hårda gäng hela säsongen och från ett bra utgångsläge så är han ett givet streck. Jepson upp! 9 Cikoria Frazer (9%) är ju ett sto men ändå tuff nog att segerstrida här. 10 Rafiki Fri (4%) är bättre än raden och skulle det bli överpack kommer han in i loppet. Jag nämner också 6 Pacific W.F. (6%) som gör jämna prestationer och kan räknas. Personligen vågar jag nog inte ta bort någon i sista och kör nog med alla.

VILKEN OMGÅNG! Det känns riktigt spännande och jag tror det kan bli en riktigt häftig nyårsfest.

GOTT NYTT ÅR!

Önskar

Per Ottosson