Ottos analys till V75 på Solvalla Kriteriehelgen

Kriteriehelg med oerhört fina tävlingar. Det är finaler på V75 och givetvis väldigt fin travsport. Förhoppningsvis är det även bra spelmässigt och det ser spännande ut.

Gå med i Axevallas tillsammansbolag och var med och vinn på V86 och V75! Klicka här!  

V75-1

Favoriten 6 Laskari (47%) har ju gjort två fantastiska lopp i regi Nurmos. Han lär göra ett bra lopp igen men klarar han att trava utvändigt om 4 Ural (23%)? Får Ural spets så blir det en väldigt spännande match mellan två riktigt bra hästar. Går det att slå Ural från dödens? 1 Exclamation Mark (15%) har också utvecklats enormt under sommaren och är inte heller borta här. Skrällen är 10 Esprit Sisu (4%) som också är på kraftig uppgång. FYRA HÄSTAR ÄR ETT STARKT LÅS.

V75-2

4 Who´s Who (82%) var ju grym i försök och final av Svenskt travderby. 82% är dock för högt även om han är motiverad favorit. Jag garderar med 5 Super War Horse (4%) som senast fick krafter kvar i rygg på ledaren och han är den TROLIGA LEDAREN. Klar första utmanare! 6 Hotshot Luca (1%) är en duktig finne som det ryktas barfota runtom på och 7 Short In Cash (2%) är ju ett nervknippe med enorm kapacitet.

V75-3

3 Villiam (32%) var ju jättefavorit till att vinna derbyt. Det blev galopp från innerspår bakom bilen direkt. Timo Nurmos GRYM på att ha hästarna i ordning direkt och jag tror vi helt enkelt ska ”chansa” på att Villiam är i form. DÅ ÄR HAN EN SPIK!

V75-4

1 Rajah Silvio (34%) blir ganska stor favorit. Det känns lite tveksamt då han är lite sprinterbetonad och bara en av flera. 4 Emile Zola Sisu (17%) var ju ett JÄTTESKRIK senast och var ok men borde vunnit för att få överbetyg. Nu ryktas det om BARFOTA RUNTOM vilket givetvis känns som ett spännande plus. Axevallahästen 5 O´man Flax (13%) har ju radat upp fina prestationer och är med och krigar om segern. 11 Harvey (9%) har jag inte tyckt varit så märkvärdig tidigare men i senaste starten var han HELT GRYM och gör han om den prestationen är han given. LOPPET ÄR VIDÖPPET och missa inte 2 All Star (5%), 3 Logo Light (9%), 7 Hungarian Hotwax (4%) och 8 Maracanazo (1%).

V75-5

Bronsdivisionens final är ett spelvänligt lopp. 2 Knifetown Winner (13%) tar spets från start och frågan är om han släpper till favoriten 4 Toddler (20%)? Toddler är bra men jag tycker ändå att han är en sprinter i grunden och därför bara en av flera. Samma med Knifetown Winner som också räknas. 7 Sign Me Up Too (15%) har ju varit en FÖLJETÅNG på V75. Han har varit kanonfin och trots sitt svåra utgångsläge räknas han. Ändå svårt att gå fullt ut på honom denna gång. Hästar som måste med är 3 Tesio (6%)!, 10 Great King Wine (3%) som ALLTID gör bra lopp. ETT SVÅRT LOPP!

V75-6

HÄR KOMMER SPIKEN! 7 Athos Race (15%) har Åke Lindblom hittat en perfekt uppgift till. Det luktar ledning med tanke på förra insatsen då Athos Race gjorde en heroisk upphämtning som normalt sett inte ska gå att göra. Jag tvekar inte och bankar in spiken i sjätte avdelningen.

V75-7

1 Handsome Brad (32%) är ju helt enkelt en TOPPHÄST! Axevallahästen har gjort allt rätt och med sin startsnabbhet så har han alltid en fördel bakom startbilen. Här blir det ledning igen och då är chansen givetvis jättefin. MEN han möter en motståndare som har varit HELT OTROLIG i sina senaste starter. GIVETVIS 2 Antonio Tabac (24%). Han har varit så ”SNUSKIGT BRA” så man inte tror sina ögon. Han har helt enkelt bara lekt hem loppen i stentuff omgivning och är han lika bra imorgon så har jag svårt att se någon röra honom. 3 M.T.Joinville (10%) går bra hela tiden och man har pratat om barfotakörning. Nu ryktas det om att det äntligen ska bli av och då han en häst att ta med i funderingarna.

Det är en fantastisk travhelg att se fram emot och jag hoppas verkligen att det är dags för sju rätt.

Jag önskar er en riktigt trevlig spelhelg!

Per Ottosson