V75 Rättvik 6/8

I normala fall brukar jag ju bara publicera V75-podden, min rank och mitt system numera. Men denna veckan blir det back to basic som gäller. V75-podden blev inställd och därmed skriver jag ner mina tankar kring omgången.

Rättvik avslutar traditionsenligt sommartravet och det med en omgång som inte ser så himla upphetsande ut. I alla fall inte till en början! Har man lite mer info så ser det genast roligare ut och man kan se de stora favoriterna falla på något sätt. Jag garderar de största favoriterna, en tar jag inte ens med, och mina spikar går inte av för hackor! Nu åker vi!

V75-1, Silverdivisionen, 2140a:

10 Al’s Winnermede har gjort fina insatser mest hela året, men har ännu inte vunnit i år. Gick bra i dödens senast igen och formen sprutar ur öronen på honom. Ska ses med toppchans här, men han vinner inte på beställning och jag tycker det är givet att gardera. 7 Origo Tilly hängde med hyggligt senast och Jansson körde faktiskt bort andrapriset. Två lopp i kroppen nu och formen pekar uppåt. Kan avsluta ruskigt vasst när han är på topp och ska inte glömmas bort här. 8 Mellby Apollo vann lätt från spets senast och gjorde det bra. Kommer väl knappast dit nu, men kan dyka upp där framme ändå. 1 Order By Keeper sprang och bröt mest hela tiden senast och tog inte ut sig ordentligt. Läget är bra och skulle han lyckas försvara ledningen blir han hyperintressant. 6 Coco De Vie gick inget extra senast, men jag vågar inte ta bort henne. Hon blixtrar till emellanåt och det kan vara dags nu istället, med täta starter. 2 Liberty Face hamnade långt ute i spåren förra lördagen och gick hyggligt till slut. Bra läge här och han är inte helt golvad.

Rank: 10-7-8-1-6-2-3-4-9-5

V75-2, Klass 2, 2140a:

Här kommer dagens klart sämsta favorit ut och det är 1 Smokey Herman. Han var jättefavorit även senast och då blev det en hejdlös startgalopp. Då provade man jänkarvagn, nu åker den vanliga vagnen på igen, men jag tror ändå inte ett ögonblick på honom. Jag går istället rakt ut på min idé 4 Ilikeitlikethat och spikar utan tvekan. Han gjorde comeback senast och gick en vass avslutning med full fart över mållinjen. Såg jättefin ut och här har han ett kanonläge. Han kan öppna bra från start, men det blir knappast någon ledning. Han går dock lika bra bakifrån och jag tror det bara smäller till när Marcus Hultman släpper loss den femårige hingsten med 400 kvar.

Rank: 4-8-1-6-11-10-5-3-9-2-12

 

V75-3, Ego Boys minne, Gulddivisionen, 1640a:

2 Volstead blir megafavorit här och det är egentligen inget att tjafsa om. Han var jättefin senast då han stack undan med några längder till slut och formen är på topp. Han får en fin resa och har givetvis en jättechans att vinna. En jättespik för många, men jag kan inte släppa 6 Hillustrious som såg helt bländande fin ut i värmningen senast. I loppet blev det galopp i spetsrusningen och så var den dagen förstörd. Men oj, vilket intryck han lämnade ändå! han löpte jämt med just Volstead och Nuncio i Sprintermästaren förra året, så kapaciteten finns. Näst senast var han strålande bra som tvåa, så formen finns också. Visst är det en chansning, men kommer han till ledningen kan det bli riktigt roligt. Lördagens miljonskräll!

Rank: 2-6-8-11-1-10-4-9-5-7-3

V75-4, Lördagsloppet, 2640:

Lördagsloppet hittar in på kupongen efter att ha varit borta därifrån hur länge som helst. Fantastiskt! Jag bombar på med sju hästar här och tipsettan går till 10 Get A Winner som avslutade ruskigt vasst senast. var ute i femte-, sjättespår i sista kurvan och hann fram till seger. Med det loppet i kroppen är han knappast sämre nu och är med i segerstriden. 14 Escape Boko gick bra senast men mötte lite för tufft motstånd. Går starkt till slut och distansen passar fint. Med där framme igen. 13 Coolwater In har hittat stilen hos Per Linderoth och ser bra ut igen. Distansen passar bra, han kan öppna bra och kan hitta en fin position direkt. Tuffare emot nu, men är med och hugger om det igen. Ska dessutom gå barfota runt om idag! 15 EV Gingin är inte så tokig och han har bra fart i sig. Bakspår på tillägg är aldrig roligt, men han har en vass avslutning och kanske inte är helt borta ändå. 2 Kapten Haddock är det lite allt eller inget med. Galopperade bort en femteplats senast efter en fin resa och var kanske inget extra då. Örjan i vagnen är alltid intressant och därför kommer han med på kupongen. 9 Calvados Hornline hade en omöjlig uppgift senast, men uppträdde också lite trögt. Distansen passar bättre och Uhrberg upp är intressant. kan avsluta bra och är inte golvad. 12 Dominator DT är i bättre form än raden och kan skrälla till om han får en fin resa.

Rank: 10-14-13-15-2-9-12-6-5-3-1-7-4-11-8

 

V75-5, Klass 1, 1640a:

2 Calvados In gjorde comeback senast och flög fram över upploppet efter en passiv styrning. Lär gå framåt med det loppet i sig och fick ett kalasläge här. Kan öppna bra men får troligtvis ingen ledning, men en fin resa. Avslutar vasst igen och är ett givet bud. 7 New Steel var kanonbra i sitt senaste sulkylopp. Har varit ute i monté efter det med blandat resultat. Han är ruskigt startsnabb och trots spåret lär han laddas från start. Kommer han till ledningen kan det hålla hela vägen. 6 Donato E såg fin ut senast och vann enkelt från spets. Får en fin resa här och är med i segerstriden igen. 3 Oki Doki Face är lite oväntat favorit här och det ska han nog inte vara. Kan en del ibland men visar det sällan. En typisk outsider som trots allt har lite chans ändå. 1 Enjoy Boko avslutade bra senast och visade form. Väldigt snabb från start och trivs bäst i ledningen. Är dock lite blöt till slut och måste få bestämma en bit om hon ska vinna här. 8 Top Notch Lady Ås hängde med bra bakom Backorder senast och har gått bra innan det också. Formen är intakt och med en smygresa kan hon ställa alla schack matt över upploppet. 9 Robic Lane kanske är fältets bästa häst, men distansen är inte den bästa för honom. Har ett lopp i kroppen och lär gå framåt rejält. Kan komma in i det hela om det blir överpace.

Rank: 2-7-6-3-1-8-9-4-10-5-12-11

 

V75-6, Bronsdivisionen, 2640:

9 Topgear sprang bara och slirade på innerspår förra lördagen och gick inte en meter. Bättre distans för honom nu och han har en vass avslutning. Jag tror han får en fin resa här och sänker alla sista 500. Kör i tid bara, Hans G!

Rank: 9-4-5-2-10-8-6-3-11-7-12

 

V75-7, Sommartravets final, 2140:

15 Stay Alert flög fram över upploppet senast och var nära att hinna fram. Visade form igen och nu ska man dessutom rycka skorna! Kan avsluta sylvasst igen och jag tror han kan vinna detta. 5 Sahara One såg jag på nära håll på Jägersro senast och det var en upplevelse. Såg fin ut och gjorde ingen besviken från ledningen. Gynnas av strykningen och får lite bättre plats i volten. Segerstrider! 3 Minnestads Dubai var ruskigt bra senast. Först blåste man av loppet efter 600 meter och då hade han fått en snabb öppning till spets. När loppet gick igång igen fick han forceras till ledningen, men gick ändå undan med lätthet och hade gott om krafter kvar. Imponerande! Med i leken här också. 9 Conrads Definitif avslutade starkt senast och hann fram till en knapp seger. Siktar på en ryggresa här igen och är inte på något sätt golvad. 14 Trovatore är en häst jag gillar skarpt. han gick jättebra senast till en enkelt seger och formen sitter där. Han står dock lite tufft inne i loppet, men det bryr han sig inte om. Är han lika bra som tidigare kan han blanda sig i striden. 6 Brilliance gick starkt senast och visade toppform.Kan få en fin smygresa här och med fritt i tid kan allt hända.

Rank: 15-5-3-9-14-6-7-13-8-10-12-11-4-1

Mitt andelsspel, som går att köpa på Pressbyrån Svava Uppsala via V75 Tillsammans på följande länk: V75 Tillsammans ser ut så här:

Niclas system Rättvik 0806Lycka till!